Details

Hemen anlatayım üşenmeyip girip hemen çıkan sayacımız var.
İnanlarımız inanmayanlarımız var.
Tepkileriniz var;
Uydurmasyon : Yok artık daha neler.
Sallamasyon : Sıkılamışsın kızım sen bunu.
Sansasyon : Gerçek olsaydı olay olurdu.
Kimyon : Baharat tadında.
Tepki göstermeyi unutmayın!
Sorularınız varsa da buradan alabilirim ----> http://www.formspring.me/dogalsecilim


28 Şubat 2012 Salı

İki inatçı keçi köprüde karşılaşırsa çocukları ben olurum.

     Babam inatçı, annem babamdanda inatçı, babam annemin o halindende inatçı... evet bu cümle paradoksa gitmeden hemen sonuca varalım bende inatçıyım. Örnek mi istiyorsunuz hemen vermeyeyim yavaştan anlatayım. İngilizceye karşı en iyi cümlem "Elalemin dili işte banane." Babam beni ikna etmeye çalışıyor...
"Kızım etme eyleme işe almıyorlar İngilizce olmadan."
"5 dil öğrenirim yine de İngilizce öğrenmem. Hem beş ayrı dil bileni mi alırlar bir mi?"
"İyi de İngilizceyi herkes konuşuyor o beş dille herkesle anlaşabilecek misin?"
"İngilizler ve Amerikanları kaleye almıyorum. Fransızca öğrenirim hem onlar dillerine çok bağlılar İngilizce konuşanı değil beni tercih ederler. Çince öğrendim mi dünyanın nerdeyse 4'te 1'i ile konuşabilecek hale geliyorum zaten."
"Kızım sanki o dilleri öğrenmek kolay mı?"
"Öğ-ren-me-ye-ce-ğim. Nefret ediyorum baba onu öğrenmemek için bu dilleri öğrenirim."
     Neden mi bu kadar ısrar ediyorum hazırlıktaki hocamızdan tabi ki. Sevdirmedi, sevdirmeyince olmadı, olmayınca beni salak sandı ve "Sen Öss'ye ikinci girişinde bile şu kıytırı boktan ... üniversitesini kazanamazsın." sözleriyle beni salak yerine de koydu. (toplumsal mesaj: yapmayın böyle ön yargılar bir insan bir konuda başarısızsa diğerlerinde de olacak diye bir şey yok dememi bekliyorsunuz değil mi hayır canım. toplumsal mesaj şu: önce hatayı kendinizde arayın.) İkinci bir örnek mi istiyorsunuz beni salak yerine koyan hocalardan peki istediğiniz o olsun canlarım.
     Lise 2'deyiz (şimdiki sistemle 3) dershaneye gidiyorum. Fizik dersindeyiz hoca tahtaya "Dinamik" yazdı altına da hepimizin bildiği şu 'f=ma' ben dinamikte takıldım 'hep duyarım o lafı ama ne ki?' diye.
 "Hocam dinamik ne demek?"
 "Kızım f nedir bilmiyor musun? m? a?"
 "Hayır hocam." (inatçıyım ya işte mal adam kalkmış bana f nedir diyo)
 "F net kuvvet kızım m bildiğimz kütle a ivme anladın mı şimdi?"
 "Hayır hocam." (sorum o değildi ki)
 "Kızım salak mısın sen net kuvveti mi bilmiyorsun?"
 "Hayır hocam. Ben o derste yoktum." (bana salak de diye para veriyorum bende sana zaten. evet o kadar salağım çünkü.)


     İlk hocam belki beni hala gerizekalı sanıyor ama ikinci öğrenecek sizde sabredin canlar. Babama daha sayısalı seçmeden "Baba herkesin babası oğlum şunu ol kızım şunu ol diyormuş ben ne olayım?" dedim de Mevlana ile karışık "Ne olursan ol sen benim kızımsın." dedi ve ben bir sene sonra Boğaziçi diye bir okul duyuyorum Fen Edebiyat Fakültesinin o meşhur fotoğrafını görüyorum tapacağım neredeyse Matematiği de severim hani Matematik diye de bölümleri varmış. Hani şu merdivene çıkmak istiyorsanız yıldızlara çıkmayı hayal ediniz lafı var ya gram inanmıyorum ama uygulamaya başlıyorum.

 "Baba ben Boğaziçi Matematik ya da Matematik Öğretmeliği istiyorum"
 "Kızım o okulun okuma dili ne?"
 "İngilizce."
 "Ben sana ne dedim?"
 "O okulu kazanırsam o okulda okuyabilmek için yoksa öğrenmem." (inat şeylerini fark eden bir siz değilsiniz merak etmeyin.)
 "Ben uyarayım da sonra yok baba şöyle yok baba böyle deme."

     Öss sonuçları gelsin mi ? yok ya bir kaç denemeye girelim heyecan olsun, uzun olsun hikaye. Pazartesi ders çıkışı denemelerimiz oluyordu her haftaydı sanırım. 5'teydi denemeler diyecektim yine, aynı hataya düşebiliyorum yıllar sonra da, 5'te dersten çıkıyorduk buçuktaydı denemeler. Ne hatası mı? O gün Hümeyra'nın doğum günü voleybol takımından bir arkadaşım ve bizde unutmuş gibi yapıp akşama süpriz yapacağız ben dedim ki benim deneme sınavım 8'de bitiyor ben 15 dakika erken çıkarım 8'de buluşalım. Öğle arası yanıma geldi Hümeyra "Seçil kimse beni sevmiyooooor." diye "Olur mu öyle şey canım dedim ben varım başta." (anlamamazlığa geliyorum) "Yok işte öyle değil annem babam hariç kimse sevmiyor." O sırada takımdan diğer bir arkadaşım Gizem koşa koşa gelip "Doğum günün kutlu olsuuuuun Hümeyraaaa" diye boynuna atladı. (evet hep öyle olur zaten ama hep az sonrakiler olmaz işte.) "Aaaaa" dedim "Bugün senin doğum günün müÇAAAAAAT tokatı yedim. Ağzım açık kaldı "Ama" dedim "Ben sınava falan gireceğim ya aklım başımda değil." gözümden yaş geldi gelecek. İşte ben o tokatı yedim ya sınavdan kesin 15 dakika erken çıkmalıyım. Bizimkiler erken buluşmuşlar, çılgınlar, geç kalan da olmamış ne manyaklıksa, bana mesaj atıyorlar "Bi bitiremedin gitti." "Hadisene." okuyorum ama cevap atamıyorum. En sonunda çıktım ama çıkış ne çıkış biyolojicinin kucağına fırlattım optiği sanırım. Arkamdan bağırıyor "Seçil nereyeeee?" dedim "Partiye" 
     Beni azarlamak için fırsat bulmuş ya gitmiş hemen okutmuş benim cevapları. Mezunlar bizden önce sınava giriyorlar ve okuyan kısımdan çıkan birinci yok. Mezunların birincisine hemen haber ediyorlarmış tabi bizim bundan haberimiz yok. Sen birinciyi geç, gram hatırlamıyorum bu sınavı nasıl yaptığımı, sallama kabiliyetim var o hikayelerim sonra kesin onla yaptım yani çünkü bana sınav nasıldı dediklerinde "Ne biliyim cevap anahtarını vermediler neden anlamadım." demiştim meğer 45 dakika erken çıkmışım. Tabi bir hocam tüm bu olayları mezunları fişeklemek için ballandıra ballandıra anlatınca fellik fellik beni aramışlar bulsalar ben burada olamayabilirdim sanırım. Neyse bizim şu fizikçi var ya şok olmuş gözlerden anlaşılıyor çok sevdiğim Matematik hocam var yanımda muhabbet ediyoruz geldi yanımıza "Hocam biliyor musunuz bu son denememizin birincisi." dedi kendi şaşırdı ya herkesin şaşırmasını bekliyor mal. "E biliyorum hocam ne var bunda." gibisinden cevap veren hocama olan sevgim milyonlarla çarpıldı.

     İnatçılık diyorduk 88 hikaye anlattırdınız bana, Öss tercihleri yapacağız... dedim ilk tercihim Boğaziçi matemetik ikincisi öğretmenlik gerisini siz doldurabilirsiniz. "Seçil gel etme eyleme Tıp yazalım." alttakileri tıp ile doldurun hocam işte. "Kızım etme puanına yazık edeceksin." yok hocam zaten sınavda sizin sözünüzü dinledim o 4 soruyu sallamadım 4'ü de doğru çıktı ben sizi dinlemeyeyim en iyisi. Babam işe bir son verir "Hocam ben inatçıyım eşim benden inatçı biz köprüde karşılaştık ikimizde birbirimizin geçmesine izin vermiyoruz hayatımızı böyle geçireceğiz muhtemelen inadımızdan vazgeçmediğimiz için." dedi ve rehberlikçi " Puanı geldiğinde vazgeçer diye düşünmüştüm." dedi. Annem "Siz onu tanımanın yanından bile geçmemişsiniz kafasına koyduysa ölse vazgeçmez dirilir yapar bu." dedi. 5 saatlik bir ikna aşaması (beyin yıkama) atlattım o gün ve tercihlerim inşallah 3.sü olur tıp olur dualarıyla girildi ama köpeklerin duası asdf valla bu sefer duyarlarsa kırarlar bacaklarımı.
     Ben uyuyorum hem de tosur tosur Öss sonuçları açıklanmış çocukluk arkadaşım, yan kapı komşum Seval'im bakmış sonucuma anneme demiş annem "Hadi tıp oldu diyelim" demiş (pisliğe bak) zili çaldılar, uyandım. Annemin "Kızı.." lafı "Boğaziçi olmuuuuuuş" heyecanı ile bölündü Seval'imin... sarıldık ama ağlanacak durumlardan değildi. Babama gittim "Baba" dedim "Boğaziçi olmuş." Babam "Hani bana baba ne olmamı istersin? diye sormuştun ya" dedi "Evet" dedim "Savcı olmanı isterdim." dedi "Neeee" dedim "Baba sayısalı seçmişim, Öss'ye girmişim, tercihleri yapmışım, sonuçlar açıklanmış şimdi mi söylenir bu?" "Biliyorum kızım." dedi "Önce söylesem sen bir yolunu bulur savcı olmaya çalışırdın." Bir şey demedim diyemedim çünkü adam haklıydı beyleeeer...

2 yorum:

  1. ölesine girdim anlamsızca yani ama cidden iyi bi anı :) babanın söylememesi çok iyi bence bunu bir kenara yazmalıyım diye düşünüyorum şu an :D birde yazdığın saat 6 bilmem ne sabah yani oda güzel .. :D

    YanıtlaSil
  2. ahahhahahaha :D ben yorumunuzu görmemişim özür dilerim :D evet ben de yapmak isterim çocuğuma çünkü en güzeli o çünkü bana deseydi ben bir yolunu bulup savcı olurdum hala bir isteğim yok değil ve savcının ne iş yaptığını babam diyene kadar bilmiyordum :D anlamsızca anılardan oluştuğu için belki de anlamsızca girmişsindir ama o saat yatmadığımı gösteriyor ki Türkiye saati ile 7 bilmem kaçı buluyor :D

    YanıtlaSil